De Jan Willem Noome trofee

Sinds het afgelopen jaar strijden de deelnemers om de Jan Willem Noome trofee; onze aimabele voorzitter die kort na de 11e editie helaas veel te vroeg is overleden. Een eerbetoon aan een mooi mens met een passie voor auto’s, de Rotary en een standvastige en prettige voorzitter. De Jan Willem Noome trofee is een wisselbeker, waarop alle eerdere winnaars een plaatsje hebben gekregen. De equipe die de trofee als eerste voor een jaartje op de schoorsteen mocht zetten bestond uit vader en dochter Phoa met hun prachtige rode Volvo 122 Amazon. De editie 2016 is gewonnen door Team Andersen met hun spierwitte MGB uit 1973; zij haalden slechts 1156 strafpunten!

Siang en Nicole Phoa

De familie Phoa rijdt al vanaf de eerste editie met ons mee, waren persoonlijk bevriend met Jan Willem en we konden ons dus geen mooiere winnaar voorstellen! Al 11 keer een top 10 notering, maar nog nooit op nummer 1 en dan uitgerekend als eerste deze trofee overhandigd krijgen uit de handen van de dochter van Jan Willem.

Overdonderd en stil

Wij van de rallycommissie waren er allemaal een beetje overdonderd en stil van; een prachtig en onroerend moment! De rallycommissie heeft uiteraard geen invloed op de uitslag, want dat deel van de rally wordt door de professionals van Rally Events verzorgt. Geweldig dat dit zo mocht zijn!