Gooisch Meisje en bekend van TV, Pauline Wingelaar, vlagde samen met Jan Peter Balkenende de 14de rally af in 2017. De rally doneerde 250 euro aan een fonds dat haar vader was gestart. In het totaal heeft het € 60.257 opgebracht waar Rotary Bussum een bijdrage heeft mogen leveren. Het wordt besteed aan onderzoek in het UMC Utrecht. Hieronder het verhaal van Dick Wingelaar en Gerard Bisschop.

“In maart 2011 kreeg Emiel Bisschop te horen dat hij een hersentumor had. Sindsdien hoopte hij dat de vooruitgang in de wetenschap snel genoeg zou gaan, zodat er een medicijn ontwikkeld zou worden om niet dood te hoeven gaan. Emiel is op 8 juli 2016 overleden, op 39-jarige leeftijd. Het medicijn is er helaas nog niet gekomen. Wij willen dat het onderzoek naar medicijnen en de zorg voor mensen met hersentumoren wordt voortgezet.

Als vader van Emiel en goede vriend van de familie, fietsten we op 22 mei 2017 vanuit Eemnes naar La Escala in Noord Spanje, Emiels favoriete vakantiebestemming. Hiermee hebben we geld opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek naar hersenkanker. Het bedrag is overhandigd aan Emiels artsen van Universitair Medisch Centrum Utrecht, dr. Tom Snijders en dr. Filip de Vos. We zijn iedereen die bijgedragen heeft zeer dankbaar!”

Deel dit bericht op: