Prijswinnaars:
In de Sportklasse hadden wij een verrassende winnaar: Harry Splinter met zijn twee kleindochters Noa en Maxime. De afgelopen twee jaren wonnen zij de Tourklasse (!) maar zij hebben blijkbaar zoveel talent in huis, dat de Sportklasse ook mogelijk is.
Als tweede team in deze klasse eindigden Trieneke en Anneroos Wapstra, al jaren trouwe rijders. Net als Alex Grootveld, dit keer met navigator Manon Teeuwen, die derde werden.

In de Tourklasse ging team Julie Witsen Elias & Bart Stegewerns met de wisselbeker naar huis. Hoofdsponsor van de rally sinds jaren (de JLB Stichting) won de tweede plaats in deze klasse met team Klaas Vlaanderen en Ronald Kuiper. Ook zij rijden al vele jaren mee maar vielen nog niet eerder in de prijzen.

Net als team Armin en Caroline Stockhausen uit Wesel, Duitsland.
Ontzettend gefeliciteerd allemaal!

Goede doel en mooiste auto:
Bij de finish was een delegatie aanwezig van het Erasmus MC – Sophia Kinderziekenhuis. Van de voorzitter van de RCCR, Ruud Teeuwen namen zij een prachtige cheque in ontvangst van 25.000 EURO voor het onderzoeksproject met Oestrogenen. Dr. Theo Sas was ontzettend blij met deze bijdrage aan het onderzoek en bedankte iedereen zeer hartelijk!
Daarnaast zochten patiënten van het Sophia Kinderziekenhuis de mooiste auto uit en konden nauwelijks kiezen tussen de Ferrari uit 1968 van de familie Jonker óf de Fiat 600 uit 1963 van Julie Witsen Elias. Vandaar dat we een extra prijs tevoorschijn hebben getoverd om beide auto’s en teams te belonen.
Helaas was de familie Jonker al naar huis omdat hun auto na de lunch averij opliep, en dus op de trailer van Volvo bij de finish aankwam. De prijs komt alsnog jullie kant op!

Een ander pechgeval was al direct na de start bij de Goudfazant te betreuren, team nummer 1 met een Aston Martin uit 1951 van equipe Leendertse. Zij reden tot de lunch in de leenauto van Volvo maar vonden dat toch niet het échte Rally-gevoel. Zij zijn na de lunch bij De Nadorst in Blokker niet meer gestart. Bijgaand nog wel een foto van de equipe bij de inschrijftafel – ze waren er helemaal klaar voor!

Hulptroepen:
Bijgaand een kleine impressie van het oranje leger aan vrijwilligers van de Rotaryclub Bussum dat zich altijd inzet tijdens de rally dagen. De meeste foto’s zijn van momenten net vóórdat ze in actie moeten komen…

We zijn Jeanine Hennis-Plasschaert ook enorm dankbaar voor het wegstarten van de auto’s dit jaar.
Als ieder jaar zijn we ook zeer dankbaar voor de hulp van Volvo met mecaniciens en een vervangende auto én aan The Classic Way. Ook dit jaar heeft Sander menig auto weer aan de praat gekregen onderweg. Super bedankt mannen!

Ook een vaste kracht achter de schermen: Dick Groen van Autopics. Hij heeft weer langs de route gestaan om uw equipe op de gevoelige plaat vast te leggen. De foto’s zijn te zien op: www.autopics.nl

Routemaster:
Henny Miltenburg en zijn Rally events team van enthousiaste dames zaten er nog stralend bij in Bloemendaal. En terecht, want er was veel positieve feedback over de route door waterrijk Noord-Holland. Veel dank weer!

Behalve de ingewikkelde wegopbreking en omleidingen bij de lunch locatie liep alles volgens plan dit jaar. Een enkele verstoorde recreant bij de thee locatie daargelaten, was iedereen in opperbeste stemming en genoot van het lekkere weer, de route en de toplocaties voor de pitstops.

Er werd gezellig geborreld en gegeten bij Parnassia, waar de eerste auto’s weer rond 20:00 vertrokken.

Het was een mooie dag met een super resultaat voor het goede doel.

Deel dit bericht op: